Takaisin

Uusi keskusjärjestö siirtyi hamaan tulevaisuuteen

Uuden keskusjärjestön perustaminen on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Keskusjärjestöä rakentanut ammattiliittojen kokous julisti tänään selvitystyön päättyneeksi.

Liittojen kokous totesi, että uutta keskusjärjestöä ei kyetä perustamaan alun perin suunnitellussa aikataulussa ja laajuudessa. Myöskään hankkeen jatkamista uudella valmistelulla ei pidetty tarkoituksenmukaisena.

Puheenvuoroissa todettiin, että syyt ja tarpeet palkansaajien yhteistyön tiivistämiseksi ovat kuitenkin edelleen olemassa.

– SAK ja STTK jatkavat toimintaansa itsenäisinä järjestöinä, mutta palkansaajien yhteistyön tiivistäminen ja toiminnan kehittäminen on tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpää.

– Nyt päättyneen hankkeen selvitysmateriaalit ja linjaukset uusien yhteistyön muotojen rakentamiseksi ja asioiden yhteisen valmistelun vahvistamiseksi tullaan hyödyntämään. Yhteistyölle yli keskusjärjestörajojen on työmarkkinoiden voimakkaassa murroksessa korostunut tarve, liittojen kokous linjasi.

Keskusjärjestön perustaminen alkoi yskiä talven aikana liittojen ja keskusjärjestöjen käydessä samaan aikaan neuvotteluja kilpailukykysopimuksesta. -Olisi varmaan ollut hyvä ottaa jo keväällä vähän pitempi sihti ja vaikka puoli vuotta lisäaikaa, jotta hanke olisi saatu maaliin. On tehty hyvä pohjatyö, mutta tässä tuli muuta ajankohtaista pöhinää liikaa sekoittamaan hyvää hanketta, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.