Vaalimylly

Vaalimylly on luottamushenkilövaalien sähköinen järjestelmä, jonka avulla luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen valinta sujuu vaivatta.

 -Artikkelikuva

Palvelu on tietoturvallinen, eivätkä vaalien järjestäjät näe, kuka on äänestänyt ketäkin tai mikä äänestystilanne on ennen vaalien päättymistä.

Näin järjestät vaalit

Vaalit voi käynnistää luottamushenkilö tai muu yrityksessä työsuhteessa oleva Rakennusliiton jäsen. Jos yrityksessäsi ei ole luottamushenkilöä, ota yhteyttä liiton aluetoimitsijaan.

 1. Käynnistä vaalit joko mobiilijäsenkortin Vaalimylly-välilehdeltä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vaalimylly@rakennusliitto.fi.
 2. Kuittaamme toimeksiannon. Pyydämme sinulta tai kertomaltasi yhteyshenkilöltä mahdolliset puuttuvat tiedot.
 3. Tarkistamme vaalien oikeellisuuden.
 4. Lähetämme yhteyshenkilölle vaalien aikataulun ja käynnistämme ehdokasasettelun. Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan sähköisesti.
 5. Kun ehdokasasettelu on päättynyt, sähköinen äänestys alkaa.
 6. Kun äänestys on päättynyt, yhteyshenkilö saa lomakkeet tulostettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Lomakkeen allekirjoittaa työntekijöiden puolelta kaksi äänioikeutettua jäsentä ja työnantajan edustaja. Allekirjoitettu lomake palautetaan osoitteeseen vaalimylly@rakennusliitto.fi. Työnantaja ottaa halutessaan itselleen kopion valintakaavakkeesta. Valituksi tullut luottamushenkilö saa allekirjoitetun valintakaavakkeen vielä sähköpostiinsa.

Näin äänestät

Kun yrityksessäsi on luottamushenkilövaalit, saat vaaleihin liittyvät ilmoitukset tekstiviestillä.

Saat tekstiviestit

 • vaalien aikataulusta
 • ehdokasasettelun alkamisesta
 • ehdokasasettelun päättymisestä
 •  äänestyksen alkamisesta
 • äänestyksen päättymisestä ja äänestyksen tuloksesta.

Voit asettua ehdolle ja äänestää tekstiviestissä saamasi linkin kautta.

Hoida yrityksesi tai työmaasi luottamushenkilövaalit helposti

 • missä tahansa
 • milloin tahansa
 • myös mobiilisti.

Luotettava ja vaivaton

Rakennusliiton Vaalimylly on selaimessa toimiva sähköinen vaalijärjestelmä, joka tekee luottamushenkilövaalien järjestämisestä nopeaa ja vaivatonta. Automatisoitu järjestelmä takaa myös tuloksen luotettavuuden.

Tavoittaa kaikki äänestäjät

Ehdokasasettelu ja äänestäminen tapahtuvat tekstiviestitse vastaanotetun yksilöidyn linkin avulla. Näin kaikki työntekijät voivat osallistua vaaleihin ajasta ja paikasta riippumatta.

Säästää kuluissa

Vaalimylly vähentää vaalien järjestämisen kustannuksia, erityisesti tilanteissa missä äänestäjät ovat useassa toimipisteessä tai vuorotyössä

 

Vaalimyllyn esite

Oikeus valintoihin