PHT:n hyvinvointikurssit

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys ry:n 1. askel -hyvinvointikursseilta työikäiset ja lapsiperheet saavat tukea omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Kurssien ajantasaiset tiedot löydät aina PHT:n verkkosivuilta

Pysyvään muutokseen -kurssit 

Pysyvään muutokseen -kursseilta saat tukea elämäntapamuutokseen sekä työssä ja arjessa jaksamiseen. Ne tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä oman hyvinvoinnin ja jaksamisen äärelle. 

Kursseilla tarkastellaan omia liikunnan, syömisen ja elämänhallinnan tottumuksia ja tapoja tutkitusti toimivan psykologisen ohjausmenetelmän avulla. Lisäksi kursseilla mahdollisuus tutustua ohjatusti uusiin liikuntamuotoihin sekä saada tietoa ravinnosta, vertaistukea ja aikaa levolle. 

Kurssiin kuuluu kolme lähijaksoa (3 + 2 + 2 vrk), mikä edistää muutosten siirtymistä arkeen. Kursseille voivat hakea kaikki työikäiset palkansaajat, työttömät sekä yrittäjät. 

Kurssit sopivat työikäisille, jotka 

  • kokevat tyytymättömyyttä hyvinvointiinsa 
  • kaipaavat tukea arjen ja elämäntapojen tarkasteluun 
  • kaipaavat tukea painonhallintaan 
  • kärsivät uupumuksesta 
  • ovat yrittäneet tehdä muutoksia elämäntapoihin siinä onnistumatta. 

1. askel -perhekurssit

Lapsiperheiden hyvinvointikursseilla autetaan perheitä tarkastelemaan omaa arkea ja löytämään tapoja, jotka tukevat kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia. 

Kurssit tarjoavat liikunnallisia elämyksiä ja lajikokeiluja, vinkkejä ja ideoita perheen arkeen, hyvinvointiin ja elintapoihin sekä aikaa levolle ja yhdessäololle. 

Kursseille voivat hakea perheet, joissa on leikki- tai kouluikäisiä lapsia. 

Kurssit sopivat lapsiperheille, jotka kaipaavat 

  • ideoita liikkumisen lisäämiseen 
  • vinkkejä syömiseen ja lasten ruokailuun 
  • välineitä ruutuajan hallintaan ja yhdessä tekemisen lisäämiseen 
  • tukea painonhallintaan 

Valinnat tehdään terveydellisin, taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Osallistumista tuetaan Veikkausvaroista ja osallistujien omavastuut ovat hyvin edulliset. 

PHT vastaa kurssien osallistujavalinnoista ja järjestelyistä. 

Lisätukea Rakennusliiton jäsenille 

Suomen ammattiliittojen lomajärjestö SAL-lomat ry avustaa SAK:n jäsenliittojen, eli myös Rakennusliiton jäseniä heidän osallistuessaan PHT ry:n hyvinvointikurssille.

Lisätuki myönnetään kurssin jälkeen takautuvasti. Aikuisten hyvinvointikursseilla lisätuki on 70 € (edellyttää kaikille kolmelle lähijaksolle osallistumista). Perhekursseilla lisätukea myönnetään 25 € jokaista yli 6-vuotiasta osallistujaa kohden (vanhemmista vain Rakennusliiton tai muiden SAK:n liittojen jäsenet).

Toimi näin: Kun olet osallistunut PHT:n hyvinvointikurssille, lähetä nimesi, ammattiliittosi ja tilinumerosi IBAN-muodossa sähköpostilla osoitteeseen pasi.ylitalo@sal-lomat.fi