Takaisin

Rakentamisen nousua odotettava ensi vuoteen

Rakentaminen lähtee Rakennusteollisuus RT:n tuoreen katsauksen mukaan nousuun vasta ensi vuonna. Tämä vuosi sujuu laskelmien mukaan noin 3 prosentin laskussa viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna lasku oli vielä nelisen prosenttia.

Rakennusteollisuus RT on arvioinut, että kaikki rakennusalat kyntävät tänä vuonna syvällä.

Talonrakennustöitä aloitetaan yhteensä 32 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 3 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Myös liike- ja toimistorakentamisen aloitukset supistuvat tänä vuonna hieman. Myös kaupan keskusliikkeet rajoittavat tässä suhdannetilanteessa jonkin verran investointejaan. Teollisuusrakentaminenkaan ei kasva tänä vuonna epävarmojen talousnäkymien vuoksi.

Vain julkinen rakentaminen osoittaa pientä piristymistä, sillä hoitoalan rakennuksia joudutaan  rakentamaan ja peruskorjaamaan.

Infrarakentaminen supistuu tänä vuonna 5 prosenttia, sillä alan suhdannetilanne on heikentynyt talonrakentamisen myötä. Maa- ja vesirakentamiseen, joka on osa laajempaa infrarakentamista, on odotettavissa 2 prosentin vähennys. Uusia väylähankkeita ei tänä vuonna juuri käynnisty, joten maa- ja vesirakentaminen pysyy matalalla tasollaan ensi vuodenkin.