Takaisin

Rakennusalan yhteinen somekampanja haastaa kaikki jakamaan ”pienet projektinsa”

Rakenteilla tornitalo, uusi raideyhteys tai vaikka linnunpönttö? Kivikuorma liikkeellä, luova tuumaustauko toimistolla? Nyt kaikki rakennusalalla työskentelevät ja muut kädentaidoistaan ylpeät suomalaiset hereille! #Pientäprojektia-somekampanjassa jokainen voi jakaa oman hauskan, haastavan tai muuten vain kiehtovan projektinsa tämänhetkisen vaiheen kaikelle kansalle somessa.

Rakennusalalla on lukuisia ammattilaisia, jotka tekevät työtään kovalla ammattitaidolla ja tinkimättömällä asenteella. Hankkeiden vaatimaa monipuolista osaamista ja huipputason projektinhallintaa ei vain usein huomata ennen kuin jokin menee pieleen.

Somekampanja nostaa parrasvaloihin onnistumiset ja tekijät niiden takana. Idea on yksinkertainen: haastetaan niin rakennusalan ihmiset kuin kotien kädentaitajatkin jakamaan työn alla olevia projektejaan ja viestimään niistä omille verkostoilleen sosiaalisen median kanavissa.

Siinä missä kotona väkerretään kesämökin terassia tai leikkimökkiä, ammattirakentajat suunnittelevat ja toteuttavat muun muassa huikeita siltoja tai tornitaloja. Kutsumalla kampanjaan myös tee se itse -rakentajat herätetään suuren yleisön kiinnostusta – toisilla ”pienet projektit” ovat vähän suurempia kuin toisilla. Yhteistä on tekemisen ilo ja ylpeys omasta kädenjäljestä.

#Pientäprojektia-kampanjan järjestävät lokakuussa Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, Pro, RKL, RIA, RIL ja SAFA.

Pikaohjeet osallistumiseen

Kampanjaan osallistuminen on helppoa. Tarvitset vain omassa käytössäsi olevan sometilin ja älypuhelimen. Mukaan voit lähteä nappaamalla tekeillä olevasta hommastasi kuvan tai lyhyen videopätkän ja kertomalla siitä lyhyesti omalla tyylilläsi – vaikka kieli poskessakin, kunhan hyvä fiilis välittyy.

Kampanjan somekanavia ovat Facebook, Instagram ja Twitter. Käytä sitä mikä on itsellesi luontevin. Julkaisuun tulee lisätä kampanjatunnus #pientäprojektia ja Facebookissa merkintä @pientaprojektia. Näillä tunnuksilla merkatut postaukset nousevat myös pientäprojektia.fi-kampanjasivulle ja osallistuvat lahjakorttien arvontaan. Sivulle ohjataan kävijöitä myös somemainonnan avulla, joten pieni projektisi saattaa saada melkoiset siivet!

Työmailla ja työpaikoilla kuvatessasi huolehdi, ettei kuvattaessa synny vaaratilanteita eikä kuvissa esiinny työturvallisuuspuutteita. Jos työmaalla on tilaajan asettama kuvauskielto tai muita kuvausrajoituksia, niitä tulee ehdottomasti kunnioittaa. Jos kuvissa näkyy muita henkilöitä, pyydäthän heiltä luvan postaamiseen.

Ja koska kyseessä on haastekampanja, samalla voit haastaa mukaan työkavereita ja tuttuja jakamaan omat projektinsa (lisää postaukseen henkilön @sometunniste). Kannattaa myös seurata, tykätä ja jakaa myös muiden julkaisuja, niin hyvä lähtee kiertämään!

Tarkemmat osallistumisohjeet löydät kampanjasivulta pientäprojektia.fi.