Takaisin

Rakennusfirmojen liikevaihto pomppasi yli 10 %

Rakennusfirmojen liikevaihto teki todellisen jättipompun maalis-toukokuun aikana. Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi nimittäin tuolloin 10,6 prosenttia ja myynnin määrä 8,4 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin liikevaihto kasvoi 7,6 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi edelleen jokaisella rakentamisen toimialalla. Voimakkainta kasvu oli talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 11,9 prosenttia enemmän kuin maalis-toukokuussa vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 5,5 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi maalis-toukokuussa talonrakentamisessa sekä maa- ja vesirakentamisen toimialalla 8,9 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 7,9 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Rakennusfirmojen liikevaihdot kääntyivät selvään nousuun vuoden 2014 lopussa ja nousu on jatkunut koko ajan. Tilastot näyttävät toistaiseksi viimeisimpänä toukokuun liikevaihdon, jolloin nousu oli esim. talonrakentamisessa 16,5 %.

Rakentamisen liikevaihdon kehitys

Rakentaminen nousee