Takaisin

Rakentajat työllistyivät kesällä viime vuotta paremmin

Rakentajat ovat työllistyneet tänä kesänä selvästi paremmin kuin vuosi sitten. Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä oli heinäkuussa työttömänä 11,8 % (6497 työtöntä), kun vuoden 2015 heinäkuussa työttömiä oli 13,7 % (7805 työtöntä).

Rakentajien työttömyys tipahti kahdella alueella eli Uudellamaalla ja Turussa alle 10 prosenttiin. Uudellamaalla työttömiä rakentajia oli 7,3 % (849 työtöntä) ja Turussa 9,2 % (408 työtöntä). Uudellamaalla työttömyys on tipahtanut vuoden takaisesta 2,5 % ja Turussa 1,3 %.

Lukumääräisesti eniten työttömiä rakentajia löytyy Itä-Suomesta, jossa sai ansiosidonnaista 1063 rakentajaa eli 13,8 %. Vuodessa työttömyys on vähentynyt 1,3 prosentilla eli 132 hengellä.

Prosentuaalisesti työttömyys on kovinta Kainuussa, jossa 18,5 % rakentajista etsi heinäkuussa työtä. Tämä on 6,1 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Rakentamisen suuri toimiala eli talonrakennus onnistui työllistämään hieman keskivertoa huonommin, sillä alalla toimivista rakentajista oli 13,8 % eli 4378 henkeä työttömänä. Parhaiten työllistyivät vedeneristäjät, asfalttityöntekijät ja sekä putki- ja ilmastointiasentajat.

Katso tästä viimeisimmät luvut:

Rakennusalan työttömyyskassa