Takaisin

Rakentajien työttömyys tippui kuukaudessa 2,7%

Rakennusalan työttömien määrä tipahti kuukauden aikana 2,7 %, ilmenee Rakennusalan työttömyyskassan uudesta katsauksesta. Rakennusalan kassan jäsenistä sai toukokuussa ansiosidonnaista 18,7 %. Edelliskuussa lukema oli vielä 21,4 %.

Viime vuoden toukokuusta rakentajien työttömyys on tipahtanut 1,8 %. Rakennusalan kassassa oli toukokuussa 10 205 työtöntä rakentajaa.

Rakentajien työttömyys oli toukokuussa keskimääräistä pienempää Uudellamaalla (10,8 %), Turussa (13,1%) ja Hämeessä (16,7 %).

Viime vuodesta rakentajien työttömyys on pahentunut vain kahdella alueella eli Lapissa ja Kymeessä. Lapissa mitattiin toukokuussa 28,4 prosentin työttömyys, jossa on lisäystä viimevuotiseen verrattuna 0,5 %. Kymeen työttömyys nousi vuoden 2015 toukokuun 20,7 prosentista tänä vuonna 22,3 prosenttiin.

Työllisyyttä parantavat nyt lisääntyvän asuntorakentamisen lisäksi suuret teollisuuden kohteet.

Katso tästä kaikki työttömyystilastot:

Rakennusalan työttömyystilastot