Takaisin

Rakennusalalla viimevuotista enemmän työtä

Rakennusalalla on ollut alkusyksyn aikana jonkin verran enemmän töitä kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Rakennusalan työttömyyskassan tilastojen mukaan lokakuun työttömyys oli kuitenkin vielä 13,8 %. Viime vuoden vastaavana ajankohtana työttömiä oli 14,6 %.

Lokakuussa työttömyyskorvausta sai 7880 rakentajaa. Tässä on pudotusta viime vuoteen verrattuna reilut 400 rakentajaa.

Pahiten työttömyys koettelee edelleen pohjoisia alueita ei Lappia ja Kainuuta. Kainuun rakentajista sai lokakuussa ansiosidonnaista 21,2 % ja Lapissa työttömyys kipusi 18,5 prosenttiin.

Koko maan työttömyysprosenttia heikommin mentiin myös Kymessä (16,6%), Oulussa (14,9%), Itä-Suomessa (16,6%), Keski-Suomessa (16,2%) ja Satakunnassa (15,0%). Valtakunnallista keskiarvoa laskee voimakkaasti Uudenmaan alueen selkeästi parempi työllisyystilanne. Uudellamaalla sai lokakuussa ansiosidonnaista 9,5% rakentajista.