Takaisin

Tampereen uusi kauppakeskus tuo työtä 500 rakentajalle

Ratinan+kauppakeskus+havainnekuva+1+Sponda
Aivan Tampereen keskustaan nouseva kauppakeskus saattaa antaa työtä sadoille rakentajille seuraavan kolmen vuoden aikana.

Tampereen keskustaan rakennettava uusi kauppakeskus tuo työtä arviolta 500 rakentajalle. Keskuksen rakentaminen alkaa välittömästi ja se kestää noin kolme vuotta.

Rakennusliiton Hämeen aluepäällikkö Jukka Lindgrenillä on toive rakennuttajalle.

– Toivotaan, että tämä hanke työllistäisi oikein paljon ja se teetettäisiin tunnetuilla urakoitsijoilla, jotka työllistävät omaa väkeä eikä ketjutettaisi näitä liian pitkälle. Olisivat tunnettuja, laadukkaita rakentajia, niin sillä saataisiin työllisyyttä nostettua, sanoo Jukka Lindgren Ylen haastattelussa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda julisti rakentamisen merkitsevän taantuman päättymistä. Valmistuttuaan keskus Tampereen Ratinaan rakennettava kauppakeskus tuo valmistuttuaan Tampereelle jopa tuhat työpaikkaa, arvioi Sponda.

Keskuksen maanrakennustyöt käynnistyvät lähiviikkoina. Kauppakeskuksen uudisrakennus ja kaksi peruskorjattavaa funkkisrakennusta valmistuvat reilun kolmen vuoden kuluttua. Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda julisti maanantaina omalta osaltaan taantuman päättyneeksi. Yhtiö teki lopullisen päätöksen 240 miljoonan euron Tampereen Ratina-kauppakeskuksen rakennuttamisesta.

– Näemme tällä hetkellä talouden kehityksen sellaisena, että huono aika on ohi ja tulevat vuodet tulevat olemaan lievää positiivista kehitystä. Uskomme, että sekä kauppiaiden että kuluttajien luottamus nousee sitä kautta, Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen sanoo.

Ratinan kauppakeskus on ollut vireillä jo vuosikausia. Sponda on odotellut aikaa parempaa. – Kun on saatu sopivat ankkurivuokralaiset hankkeeseen, niin koimme, että nyt on sopiva aika aloittaa, Inkinen sanoo.

Kolmen vuoden aikana rakennettavaan, kolme rakennusta kattavaan keskukseen tulee yli 150 liikettä. Ihan naapurissa on Citycon Oyj:n Koskikeskus, jossa on noin sata liikettä.