Takaisin

Työmaailmoitukset käyttöön heinäkuussa

Heinäkuun alusta lukien jokaiselta työmaalta lähetetään kuukausittain verottajalle tiedot urakoitsijoista, työntekijöistä ja näille maksetuista rahoista. Muitakin tietoja lähetetään ja niistä voi lukea tarkemmin verottajan nettisivuilta.

lmoitusvelvollisuus asettaa velvoitteita tilaajille, pääurakoitsijoille ja yksittäisille työnantajille. Työntekijöille ei velvoitteita synny. Riittää kun pitää veronumerolla varustetun tunnistekortin rinnassa ja noudattaa työnantajan antamia kulunvalvontaohjeita.

Kuukausi-ilmoitukset tulevat mitä todennäköisimmin aiheuttamaan hässäkkää joillakin työmailla, kun uuteen velvoitteeseen ei ole ymmärretty varautua. Rakennusliiton jäsenten ei tarvitse asiasta murehtia. Työnantajapuoli vastaa omista velvoitteistaan.

Kyösti Suokas


Lisää aiheesta:

https://rakennusliitto.fi/pr/tiedonantovelvollisuus/