Takaisin

Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan työehdot turvataan

Keskusteluissa Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamisaikaisista ehdoista ja työmaaloista on edistytty selvästi.

Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan tarkoituksena on turvata se, että ydinvoimalan rakennustyömaalla noudetaan hyviä työmaakäytäntöjä ja voimassa olevia työehtosopimuksia sekä liikkuvaa työvoimaa koskevaa lainsäädäntöä.

-Näissä keskusteluissa on edistytty selvästi eikä meillä ole syytä epäillä, etteikö työmaakäytännöissä päästäisi hyvään lopputulokseen. Myös lainsäädäntö on kehittynyt, joten myös harmaan talouden torjunta on hyvällä pohjalla.

Harjuniemi toteaa, että Fennovoiman suunnittelema Hanhikivi 1 -ydinvoimala on myös rakentajille ja heitä edustaville ammattiliitoille haastava kohde.

– Fennovoiman ydinvoimalan rakennustyömaa Pyhäjoella työllistää toteutuessaan suuren joukon suomalaisia rakentajia. Komennusmiehiä tulee myös ulkomailta. Näissä kansainvälisissä projekteissa tarvitaan myös rakentajien luottamushenkilöiltä melkoista osaamista ja venymistä. Osaltaan he turvaavat asiallisen, yhteistyöhakuisen edunvalvonnan ja toiminnan laadun. Hanke toteutetaan sosiaalisesti kestävällä tavalla.