Takaisin

Kausityöt vähensivät rakennusalan työttömyyttä

Kesätöiden alkaminen on alkanut sulattaa vähitellen rakennusalan työttömyyttä. Se oli kuitenkin edelleen toukokuussakin poikkeuksellisen korkea eli 19,8%. Ilman työtä oli toukokuun aikana 11 650 Rakennusalan työttömyyskassan jäsentä.

Viime vuoden vastaavana ajankohtana työttömiä oli 1793 vähemmän. Työttömyysprosentiksi kirjattiin vuoden 2012 toukokuussa 16,5 eli nyt ollaan 3,3 % korkeammalla kuin edellisvuonna.

Yli 30 prosentin työttömyyslukuihin päästiin toukokuussakin Lapissa (32,2 %) ja Kainuussa (32,0 %).

Vähäisintä työttömyys oli Uudellamaalla, jossa kassan jäsenistä oli vailla työtä 12,4 %.

Työttömyysluvuissa on nähtävissä selvästi, että esimerkiksi tienparannustyöt alkoivat tänä vuonna myöhään ja niitä on ollut tarjolla varsin vähän. Toukokuussa asfalttialan jäsenistä oli edelleen työttömänä 50,4 %.

Rakennuskassan suurimmalla alalla eli talonrakennuksessa pysyttiin yli 20 prosentin kannassa, sillä toukokuussa oli työttömänä vielä 7359 talonrakentajaa (21,2 %).

Kalkki- ja sementtiteollisuuden muita aloja alhaisempi työttömyys (10,3 %) saattaisi antaa viitteitä siitä, että elementtejä on valmistunut ja tämä tulee näkymään talonrakennuksessa myöhemmin kesällä.

 Toimialojen työttömyys

Työttömyys koko maa