Takaisin

Liittokokouksen pitkämatkalaisin osanottaja

Rakentaja-lehti 9.6.2023
Jarmo Kangosjärven mielestä Rakennusliiton jäsenmaksun alentaminen on helpottanut uusien jäsenten saamista liittoon.

Tunturi-Lapin osasto 200:n hallituksen ja Lapin aluejärjestön hallituksen jäsen sekä liittovaltuuston varajäsen, rakennusmies Jarmo Kangosjärvi teki maantieteellisesti liittokokousedustajien pisimmän kokousmatkan. Jos Muonion Kangosjärveltä olisi lähtenyt kokousreissulle omalla autolla, Helsingin Katajanokalle tultaessa matkamittariin olisi kertynyt 984 kilometriä.

– Läksin kokousreissulle torstaiaamuna 4.30. Kotona olin sunnuntain puolella kello 3. Rovaniemen lento myöhästyi vähän lauantaina ja sen päälle ajoin kotiin omalla autolla.

Kangosjärvelle reissaaminen on tuttua jo töidenkin takia.

– Olen töissä Lapland Hotelsin emoyhtiössä North European Invest Oy:ssä. Teen paljon remppahommia. Reissuan ympäri Lapin lääniä ja Tampereellakin tulee välillä käytyä.

Kangosjärvelle tämä oli jo kolmas liittokokous.

– Täällä on mukava käydä ja oppii samalla jotain uutta.

Kokoukset eivät ole poikenneet tunnelmaltaan toisistaan, mutta väkimäärä on vähentynyt edelliskokouksiin verrattuna. Tämä johtuu muun muassa siitä, että Rakennusalan työttömyyskassan sulautuminen A-kassaan ja kassan edustajiston kokousten loppuminen liittokokouksen yhteydessä.

Parasta liiton viimeaikaisessa kehityksessä Kangosjärven mielestä on ollut jäsenmaksun pudottaminen.

– Sillä saadaan uusia jäseniä ja A-kassa pystyy kilpailemaan paremmin hinnalla YTK:n kassaa vastaan. Aikaisemman kalliimman jäsenmaksun aikaan moni työkaveri erosi liitosta.

Teksti: Jukka Nissinen Kuva: Kimmo Brandt