Takaisin

Rakennusliiton nykyhetki ja historia koottiin elokuvaksi 

Rakennusliiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtiin dokumenttielokuva, jonka pääosassa ovat nykyrakentajat, mutta joka kertoo myös liiton historiasta. 

– Tavoitteena oli nimenomaan antaa ääni ja kasvot tämän päivän rakentajille, ei vain kertoa sinänsä arvokasta tarinaa satavuotiaan Rakennusliiton historiasta. Tässä tavoitteessa dokumentin tekijät onnistuivat mielestäni erinomaisesti, sanoo Rakennusliiton viestintäpäällikkö Janne Mäkinen

Nykyrakentajia ja historiaa 

Elokuvan tuottaja Funny Filmsin Sari Nokkanen aloitti työt elokuvan parissa 1,5 vuotta sitten. Aluksi hän tutustui rakennusalaan ja Rakennusliittoon, luki historiaa ja haastatteli liiton jäseniä. Siitä joukosta löytyivät elokuvan päähenkilöt. 

– Se suola oli nämä ihmiset, meidän päähenkilöt. He olivat hirmu sykähdyttäviä ja kiinnostavia, Nokkanen iloitsee. 

Tuottajalle oli kiinnostava haaste yhdistää nykyrakentajia ja historiaa sadan vuoden ajalta. Nokkasen mukaan elokuva näyttää, miten liitolla on ollut vaikeita aikoja, mutta sieltä on aina noustu yhteisvoimalla. 

– Tämä on kertomus elinvoimaisuudesta ja sinnikkyydestä. 

Voit katsoa 37 minuutin pituisen elokuvan tästä: 

Sisältöä ei voida näyttää.

Et ole sallinut evästeitä, joita tarvitaan tämän sisällön näyttämiseen. Salli Markkinointi-evästeet evästeasetuksissa nähdäksesi sisällön.

Muuta hyväksyntääsi

Linkki Youtube-videoon