Takaisin

Kuuden euron työkokeilu 1.3.2017 alkaen

 

Työkokeilulla tarjotaan rakennusalalle ensimmäistä kertaa tuleville mahdollisuus oppia alaa työtä tekemällä. Työehtosopimusneuvotteluissa on sovittu kaikille rakennusalan sopimusaloille työkokeilua koskevat määräykset.

Työkokeilusopimuksen tekeminen työntekijän kanssa edellyttää, että yrityksessä on luottamusmiehen kanssa sovittu, että työkokeilusopimuksia voidaan tehdä. Työkokeilu voidaan tehdä vain sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole aiemmin työskennellyt alalla.

Työkokeilusta voidaan sopia kuudeksi kuukaudeksi ja palkka sillä ajalla on työntekijöillä vähintään kuusi euroa tunnilta. Työkokeilijalle on nimettävä työn ohjaaja.

Työkokeilun tarkoitus EI ole

  • tehdä rakennusalasta halpatyöalaa
  • korvata omia lomautettuja tai irtisanottuja työkokeilijoilla
  • alentaa rakennusalalla työskentelevien ansiotasoa

Ohjeita ja aineistoja