Takaisin

Elorantaa pyydettiin ehdolle SAK:n johtoon

SAK:laiset liitot haluavat, että Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n nykyinen puheenjohtaja Jarkko Eloranta valitaan SAK:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Liittojen edustajat kävivät tänään esittämässä toiveensa Elorannalle, joka vastasi suostuvansa mielihyvin ehdolle.
Elorannan ehdokkuuden takana on käytännössä koko SAK:n liittokenttä. Elorannan, 50, kyvyt ja mahdollisuudet hoitaa keskusjärjestön puheenjohtajuutta menestyksellisesti nähdään hyvinä.
– Jarkolla on suuren ammattiliiton johtajana laaja kokemus ammattiyhdistysliikkeen toiminnasta. SAK saa hänestä puheenjohtajan, joka hallitsee yhteiskuntavaikuttamisen ja joka pystyy johtamaan suurinta keskusjärjestöä menestyksellisesti kohti uusia haasteita, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen korostaa Elorannan kykyä pitkäjänteiseen työhön.
– Olen vuosien mittaan nähnyt, miten sinnikkäästi hän jaksaa puurtaa, vaikka maali ei olisikaan vielä näkösällä. Tämä ay-työ on usein juuri sellaista, että tulokset näkyvät vasta jopa vuosikymmenten kuluttua. Siksi Jarkon pitkäjänteisyys on kullanarvoinen ominaisuus, Piirainen sanoo.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi oli muiden mukana esittämässä liittojen toiveen.
– Uskon ja tiedän, että Jarkko pystyy kokoamaan tasapuolisesti niin teollisuuden, julkisen sektorin kuin palvelualojenkin näkemykset yhteen. Hän on kokenut kaveri, jolla kuitenkin on vielä kosolti työvuosia edessään, Harjuniemi kommentoi.

JHL:n edustajiston puheenjohtaja Päivi Lilleberg korostaa Elorannan ansioita työelämän oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon edistäjänä.
– Hän on tehnyt erinomaista työtä meillä ja nyt työ jatkuu koko SAK:n palveluksessa: kykyä, näkemystä ja osaamista Jarkolla riittää, Lilleberg kehuu ehdokasta.