Takaisin

Rakennusyritysten liikevaihto kasvaa reippaasti

Rakennusyritysten liikevaihto on päässyt kovaan kasvuun. Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi viime vuoden loka-joulukuussa 7,8 prosenttia ja myynnin määrä 6,4 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin liikevaihto kasvoi 2,4 prosenttia.

Koko vuoden 2015 aikana liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia edellisvuodesta.

Erityisen vauhdikkaasti kasvoi talonrakentaminen, jossa kasvulukemaksi mitattiin peräti 9,8 prosenttia.

Viime vuosi meni rakennusalalla jo paljon edellisvuosia paremmin, sillä liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia. Tämä on kovin kasvulukema sitten vuoden 2011. Suurin vauhti mitattiin maa- ja vesirakentamisessa, jossa kasvua kertyi peräti 8,5 prosenttia.

Uusia rakennuksia aloitettiin viime vuonna tilavuudella mitattuna hieman edellisvuotta vähemmän. Se viittaa siihen, että rakennusalan liikevaihto lisääntyi ennen kaikkea korjausrakentamisen avulla.

Viime vuoden aikana liikevaihtoa lisäsivät erityisesti 50-249 henkeä työllistävät keskisuuret yritykset. Niille kertyi jokaisena vuosineljäksenä liikevaihto yli 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.