Takaisin

Rakentajien työttömyys tippuu, näkymät entistä paremmat

Rakentajien työttömyys väheni huhtikuussa yli kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Huhtikuussa ansiosidonnaista sai 11671 (21,4%) Rakennusalan työttömyyskassan jäsentä.

Rakennusalan näkymät ovatkin viime aikaisten ennusteiden ja katsausten mukaan aikaisempaa paremmat. Yleisesti puhutaan jo siitä, että rakennusala toimii nyt Suomen talouden veturina.

Viimeksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK kertoi rakennusalan yritysten odotusten olevan nyt kovassa nousussa. Yritysten liikevaihdot, henkilökunnan ja tilausten määrät osoittavat tälle ja ensi vuodelle selvää parannusta.

Rakentajien työttömyys on sulanut nopeiten Keski-Suomessa, jossa tipahdus oli huhtikuussa 7,3 prosenttia. Keskisuomalaisista rakentajista oli kuitenkin huhtikuussa työttömänä 21,3%.

Pienimmät työttömyysprosentit löytyvät jälleen Uudeltamaalta (13,1%), jossa on edellisvuoteen verrattuna vähennystä 2,8 %.

Kovin työttömyys oli huhtikuussa edelleen Kainuussa (35,5%), jossa tosin on huhtikuuhun 2015 verrattuna vähennystä 4,5 %.

Rakennusalan työttömyys on laskenut Kymeä lukuun ottamatta kaikkialla Suomessa. Kymessä rakentajien työttömyys lisääntyi huhtikuussa 0,8 % edellisvuotiseen verrattuna.

Huhtikuu 2016 työttömyys