Takaisin

Villisian metsästys kiehtoisi rakentajia

Monet metsästävät rakentajat ottavat ilolla vastaan Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan Petteri Taalaksen tuoreen ennustuksen siitä, että villisika on tulevaisuudessa leviämässä Suomeen.

Taalas kertoo tuoreimmassa Rakentaja -lehdessä, että ilmastonmuutos työntää biomassaa pohjoisemmaksi. Samalla tapahtuu ”pusikoitumista” ja villieläimille tulee enemmän asuinsijoja.

”Se voi merkitä myös sitä, että tulee uusia lajeja esim. villisika alkaa menestyä täällä. Metsästäjän kannalta se on hyvä uutinen, maanviljelijän kannalta huono. Jänis tai Saimaan norppa puolestaan saattavat kärsiä tilanteesta”, korostaa Taalas.

Taalaksen mukaan meidän ilmastomme muuttuu periaatteessa myönteiseen suuntaan. ”Meillä on tulevaisuudessa keskimäärin lämpimämpää eli me tarvitsemme vähemmän lämmitysenergiaa. Meillä sataa enemmän eli meidän maataloutemme tuottaa paremmin ja metsät kasvavat enemmän.”

Lue lisää tuoreesta Rakentaja -lehdestä.