Takaisin

Carita Vuorenmaa

Rakentaja-lehti 12.6.2020

Toimistonhoitaja ja lomavastaava

Carita, mitä teet työksesi?

– Toimistonhoitajana vastuullani ovat Rakennusliiton keskustoimiston juoksevat asiat. Huolehdin siitä, että kaikki pyörii kuten siivous ja huolto, toimistotarvikkeita on riittävästi ja kulunvalvonta on kunnossa. Iso osa työstäni on toimia yhteyshenkilönä erilaisille ulkopuolisille tahoille.

Autan myös liiton talousosastoa joissain asioissa. Teen esimerkiksi luottamushenkilöiden matkalaskut silloin, kun he ovat esimerkiksi liiton koulutuksissa. Niitä laskuja tulee vuosittain satoja. Myös koulutuksiin liittyvät ateriakorvauslaskut kuuluvat tehtäviini.

Vastaako lomavastaava lomailusta?

– Liiton työelämän käytettävissä oleville ja jäsenmaksunsa hoitaville jäsenille kertyy vuosittain lomaetua 8 vuorokautta ja luottamustehtävissä toimiville 12 vuorokautta. Se tarkoittaa sitä, että he saavat jäsenetuhintaan majoituksia ympäri Suomea erilaisissa kohteissa. Hotellit ja kylpylät on listattu Rakennusliiton nettisivuilla osoitteessa www.rakennusliitto.fi/jasenedut. Kaukaisin hotelli on Viru Tallinnassa.

Jäsenet ottavat minuun yhteyttä, jos heillä on ongelmia esimerkiksi varausten kanssa. Minä myös hoidan tiedonkulkua hotellien ja liiton välillä, jotta rekistereissä on tuore tieto siitä, minkä verran jäsen on käyttänyt vuorokausiaan.

Eikä siinä kaikki. Vastaat myös Hyvinvointilomista ja rakentajaveteraanien lomista?

– Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja lomia Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Lomia myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden. Minä huolehdin siitä, että niiden ilmoitukset ovat Rakentaja-lehdessä ja välitän jäsenten hakemukset heille.

Veteraanilomiin liittyvät työtehtäväni ovat yksi työni ihanimmista puolista. Järjestöpäällikkö Jukka Asikainen sopii lomien ajat ja paikat ja minä hoidan veteraanien ilmoittautumiset ja valinnat lomille. Valinta on yksinkertainen; mitä kauemmin on ollut liiton jäsen, sen varmemmin lomille pääsee. Mukaan mahtuu aina 50 henkeä per loma.

Koronakevät on ollut poikkeuksellinen. Miten se näkyy toimistolla?

– Liiton tapahtumat ja lomat on pitänyt perua tältä kesältä ja syksyltä. Peruuntumiset ovat tietenkin aiheuttaneet lisää töitä, kun ensin on ottanut ilmoittautumiset vastaan ja sitten onkin pitänyt ilmoitella kaikille peruuntumisista ja selvitellä, sopiiko mahdollinen uusi ajankohta.

Mikä on parasta työssäsi?

– Ehdottomasti liiton jäsenten kanssa asioiminen. Se, kun pystyy auttamaan heitä jossain asiassa. Kontakti ihmisiin on työn suola ja sokeri. Tällaiselle ylisosiaaliselle ihmiselle ihan kaikkein parhaita hetkiä ovat ne, kun jossain liiton tapahtumassa pääsee oikeasti tapaamaan liiton väkeä.

Entä raskainta?

– Työkaverit, hekoheko. Vakavasti puhuen, ei oikeastaan mikään. Kun tulin tänne 4 vuotta sitten, oli alku tietysti rankkaa, kun oli niin paljon uusia asioita ja opittavaa. Nykyään työ sujuu hyvin ja nautin siitä. Minähän en joudu tekemisiin sellaisten vaikeiden ongelmien kanssa, joita jäsenet voivat kohdata. Minä pääsen kertomaan heille, että jee, sinut on hyväksytty mukaan lomalle.

Miten huolehdit omasta työssäjaksamisestasi?

– Kudon todella paljon, esimerkiksi villasukkia. Tärkeitä ovat myös kävelyretket. Teen useita kertoja viikossa lenkin ja olen nyt poikkeusaikoina tutustunut asuinkaupunkiini paljon aiempaa paremmin. Myös perheen kanssa vietetty aika saa jaksamaan.