Takaisin

Rakentajan eväät 8/2024

Rakentaja-lehti 13.12.2024

Tuhtia peltiruokaa talven keskelle.

Kun nälkäkiukku tai kaamosväsymys vaanii työpäivän jälkeen, ei hellan ääressä tee mieli viettää aikaa. Simppeli peltiruoka tekeytyy uunissa itsekseen, etenkin jos pilkot ainekset valmiiksi jääkaappiin ennen töihinlähtöä tai jo edellisiltana.

Pelllille on helppo loihtia kokonainen ateria, joka täyttää ja pitää nälän loitolla. Peltiruokien vannoutunut kannattaja arvostaa myös sitä, ettei niitä kokkaillessa synny tiskivuorta.

Peltiruoka vie nälän ja valmistuu helposti

Peltiruokien suosiota on helppo ymmärtää, sillä pellillä kokkaaminen on mutkatonta ja lopputulos maukas. Peltiruokia voi myös varioida mielensä ja sesongin mukaan. Tähän vuodenaikaan kaupat ovat tulvillaan maukkaita, ravintoarvoiltaan hyviä sekä ilahduttavan edullisia juureksia. Esimerkiksi S-marketeista löytää usein kotimaisia juureksia 99 sentin tarjoushintaan. Hyvin säilyvät juurekset tuovat myös väriä pimeään vuodenaikaan.

Kun teet peltiruokaa juureksista, ne vaativat monia raaka-aineita pidemmän kypsennysajan. Ohuelti siivutetut juurekset kypsyvät toki uunissa nopeammin. Juureksiin saa myös jäädä purupintaa: mössöksi möyhöttyneet uunijuurekset ovat ainakin itselle kauhistus!

Teksti ja kuva: Sanna Pöyry