Takaisin

Maksuton kesäduunari-info neuvoo nuoria työntekijöitä pulmatilanteissa

 

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen maksuton Kesäduunari-info on auennut. Kesätyöntekijöiden oikeus saada työsuhteen ehdot kirjallisena nousi esiin useissa työsopimuksia koskevissa yhteydenotoissa viime vuonna. Työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde on yli kuukauden mittainen.

Kesäduunari-infossa yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna oikeustieteen ylioppilas Liisa Lehtonen. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arastella. Palvelu on tarjonnut jo 14 vuoden ajan vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Lehtonen toivoo, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Perehtymällä huolellisesti työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin jo ennakkoon voi ehkäistä asioiden muuttumista ongelmiksi.
– Kesäduunari-infoon voi soittaa jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos jokin siinä mietityttää, Liisa Lehtonen muistuttaa ja korostaa kirjallisen työsopimuksen tärkeyttä.
– Kirjallinen työsopimus on hyvä käydä rauhassa läpi ennen allekirjoittamista.

 

Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti

  • Kesäduunarineuvojan tavoittaa 2.5.-30.8. välisenä aikana numerosta 0800 179 279 arkisin klo 9–15.
  • Käytössä on myös Kesäduunari-infon sivuilta löytyvä sähköinen yhteydenottolomake.
  • Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä.
  • Apua löytää myös Kesäduunari-infon verkkosivuilta (www.kesaduunari.fi). Ennen yhteydenottoa voi tutustua usein kysyttyjen kysymyksien vastauksiin. Lisäksi kannattaa tutustua myös kesäduunarin muistilistaan.

Kesäduunari-info näkyy myös sosiaalisessa mediassa