Takaisin

RAKENNUSALAN YLITYÖKIELTO PITKITTYY

Rakennusalan työehtosopimusneuvottelut takkuavat ja neuvottelujen vauhdittamiseksi on asetettu ylityökielto.

Hankalimmat neuvottelut ovat rakennustuoteteollisuudessa ja tämä estää myös muiden alojen neuvottelujen etenemisen.

Seuraava rakennustuoteteollisuuden neuvottelukuntien tapaaminen on vasta pääsiäisen jälkeen 3.4. Koska millään muullakaan alalla ei tämän takia päästä eteenpäin, rakennusalan ylityökielto jatkuu vielä pitkään.

Rakennusliiton jäsenten täytyy pitää pää kylmänä. Rakentamisen suhdanne on poikkeuksellisen hyvä ja yritykset tekevät kelpo tulosta. Työntekijöille kuuluu asiallinen korvaus työstään. Missään tapauksessa nyt ei ainakaan ole aika työehtosopimusten heikentämiselle, niin kuin työnantajat neuvotteluesityksissään edelleen vaativat.

Katso lista infotilaisuuksista: Infot 

Mitä ylityökielto käytännössä tarkoittaa?