Verovähennykset

Näin täytät veroilmoituksen

Verottaja lähettää kaikille verovelvollisille esitäytetyn lomakkeen, johon merkitty valmiiksi tiedot, jotka verottajalla on viran puolesta hallussaan. Muut tiedot lomakkeeseen lisää verovelvollinen itse. Esitäytetty lomake palautetaan sen mukaan, mikä päivämäärä lomakkeeseen on merkitty.

Tarkasta ja lisää vähennykset

Tarkasta ehdottomasti kaikki esitäytetyn lomakkeen tiedot. Mikäli sinulla on enemmän tuloja kuin lomakkeeseen on merkitty, niistä on syytä ilmoittaa.

Merkitse lomakkeeseen ateriakorvaus-, matkakulu- ja työkaluvähennykset. Vähennykset voi ilmoittaa myös liitelomakkeella veroviranomaisille.

Vuonna 2017

  • ateriakorvaus
    10,25 /työpäivä
  • kilometrikorvaus 0,24 €/km.Älä lahjoita rahaa valtiolle.

Selvityksen päivittäisistä työmatkoista voi tehdä liitteenä olevalla lomakkeella.

Säilytä itselläsi kuitit ja asiakirjat

Kuitteja lomakkeeseen ei liitetä, mutta kuitit (esim. ostetuista työkaluista) on säilytettävä kuusi vuotta. Samoin on kuusi vu

otta pidettävä tallessa kirjanpitoa työkohteista, ajetuista työmatkoista ja työpäivistä. Jos tietoja ei säilytä, niitä on jälkeenpäin erittäin hankala selvittää ja muistaa.

Haluatko jäsenmaksusi verovähennyksiin?

Jos olet työnantajaperinnässä sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos olet itsemaksava, niin huolehdi aina verovuodelle kohdistuvat jäsenmaksut kuntoon viimeistään seuraavan vuoden tammikuun 15. päivään mennessä. Näin toimien varmistat, että vähennykset tulevat huomioiduksi.
Liitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot verottajalle puolestasi molemmissa tapauksissa

Lisätietoja

Neuvoja veroilmoitusasioissa saat liiton toimitsijoilta: työehtoasioiden palvelunumero 020 690 232 (ma-to klo 8.30 – 16.00 ja pe klo 8.30 – 15.30)

Verohallinnon linkkejä