Etusivu - Rakennusliitto - Rakennusalan ammattilaisten puolella

Rakennusliitto – rakennusalan ammattilaisten puolella

Liity Rakennusliittoon

Artikkelikuva

Rakennuskassa käsittelee 20.4. saapuneita ensihakemuksia

Vastuuta ja laatua julkiseen rakentamiseen

Kunnan kuuluu rakentua vastuullisesti ja laadukkaasti. Vastuullista rakentamista on Rakennusliiton puolueeton kuntavaalikampanja. Tutustu ja pohdi miten verorahojasi käytetään!

Lue lisää

Vastuuta ja laatua julkiseen rakentamiseen -Artikkelikuva

Rakennusliitto on rakentajien puolustaja

Rakennusliitto on noin 70 000:n rakennusalan ammattilaisen oma etujärjestö. Valvomme jäsentemme työsuhteeseen liittyviä etuja, palkkoja ja alan työturvallisuutta. Alan ammattilaiset liittyvät Rakennusliittoon ja Rakennusalan työttömyyskassaan. Kuljemme jäsenen rinnalla koko työuran ajan. Tarjoamme tukea opiskeluajasta eläköitymiseen sekä työttömyysjaksojen aikana.

Lue lisää

Image

Ajankohtaista

 • Rajat syytä pitää suljettuna toistaiseksi

  Terveysturvallisuuden tulee olla tärkein määräävä tekijä, kun valtioneuvoston suunnitelmaa koronarajoitusten purkamiseksi toteutetaan. Liian varhainen työmatkaliikenteen avaaminen vaarantaisi jälleen rakennustyötä tekevien terveyden ja hengen.

 • Avoimen työttömyyskassan perustamisesta päätetään kesäkuussa – A-kassa palvelee kaikkia palkansaajia

  Teollisuuden työttömyyskassan, Rakennusalan työttömyyskassan ja Työttömyyskassa Finkan hallitukset ovat hyväksyneet sulautumissopimuksen. Uusi työttömyyskassa aloittaa suunnitelman mukaan toimintansa 1.1.2022.

 • Peruttu: Työpaikkaohjaaja Teams-koulutuspäivä, Läntinen palvelualue

  Järjestämme Raksakoutsi-työpaikkaohjaajakoulutuksen 27.4.2021 Teams-koulutuksena. Koulutuksessa käydään yhteistoiminnallisesti läpi:…

 • Peruttu: Työpaikkaohjaaja Teams-koulutuspäivä, Läntinen palvelualue

  Järjestämme Raksakoutsi-työpaikkaohjaajakoulutuksen 28.4.2021 Teams-koulutuksena. Koulutuksessa käydään yhteistoiminnallisesti läpi:…

Lisää uutisia Lisää tapahtumia

Koronavirus ja rakennusala

Olemme koonneet yhteen kysymyksiä ja vastauksia koronaepidemiaan liittyvistä asioista, jotka koskevat jäseniämme. Tietoa päivitetään jatkuvasti.

Lue lisää

Image
 • Liity Rakennusliittoon

  Olemme tukenasi koko työurasi ajan, opinnoista eläkkeeseen. Saat meiltä nopeasti apua ja neuvoja erilaisissa tilanteissa.

 • Palkat ja TES

  Neuvottelemme työnantajaliittojen kanssa työehtosopimukset, joissa määritellään mm. alan palkat, työajat, lomien pituudet ja arkipyhäkorvaukset.

 • Työnvälitys

  Jäsenemme voivat käyttää työnvälityspalveluamme. Välitämme työpaikkoja, koulutussopimuspaikkoja ja oppisopimuspaikkoja.

 • Urapalvelut

  Autamme, kun haluat kehittää osaamistasi, helpottaa työnhakuasi tai lisätä hyvinvointiasi. Tuemme työttömiä jäseniämme esimerkiksi koulutuksilla.

 • Koulutukset

  Koulutamme mm. luottamushenkilöitä, ammattiosastojen toimijoita ja vaikuttajia. Järjestämme myös verkkokoulutuksia.

 • Jäsenedut

  Jäsenenä saat rahanarvoisia etuja: esimerkiksi vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen sekä matkailuun ja majoittumiseen liittyviä etuja ja alennuksia.

Rakentaja-lehti

Rakentaja perkaa alan tärkeimmät ilmiöt ja kertoo kiinnostavimmat tarinat. Liiton jäsenlehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa, ja löydät näköislehdet myös verkosta.

Lue juttuja

Image

Vakuutuskassan jäsenyys maksaa itsensä takaisin

Vakuutuskassa on edullinen ja fiksu tapa huolehtia omasta terveydestäsi. Kassan jäsenenä saat joka toinen vuosi lääkärintarkastuksen ja laboratoriokokeet ja joka toinen vuosi hammaslääkärin palveluja 300 eurolla. Kassan vuosimaksu on 150 euroa vuodessa eli saat sen takaisin jo hammaslääkärin palveluissa.

Turvaa terveytesi! – Lisätietoa vakuutuskassasta

Vakuutuskassan jäsenyys maksaa itsensä takaisin -Artikkelikuva