Etusivu - Rakennusliitto - Rakennusalan ammattilaisten puolella

Rakennuskassa käsittelee 22.7. saapuneita ensihakemuksia

Rakennusliitto on rakentajien puolustaja

Rakennusliitto on noin 70 000:n rakennusalan ammattilaisen oma etujärjestö. Valvomme jäsentemme työsuhteeseen liittyviä etuja, palkkoja ja alan työturvallisuutta. Alan ammattilaiset liittyvät Rakennusliittoon ja Rakennusalan työttömyyskassaan. Kuljemme jäsenen rinnalla koko työuran ajan. Tarjoamme tukea opiskeluajasta eläköitymiseen sekä työttömyysjaksojen aikana.

Lue lisää

Image

Ajankohtaista

 • Nostotyön onnettomuudet on estettävissä

  Tapio Jääskeläinen vaatii blogissaan työmaille valvontaa ja osaavia alamiehiä, jotta Helsingissä 1.7. sattuneen onnettomuuden kaltaiset tilanteet voidaan välttää.

 • Uusi työtaistelu Destiassa

  JHL on julistanut uuden, jo kolmannen lakon juhannuksen jälkeiselle viikolle koskien Destian ja Oulun Energia Urakoinnin töitä. Lakko alkaa maanantaina 28.6.2021 klo 00.00 ja päättyy keskiviikkona 30.6. kello 24.00.

  Rakennusliitto ei ole työtaistelun osapuoli eivätkä sen jäsenet osallistu lakkoon. Destia Rail on rajattu tällä kertaa lakon ulkopuolelle.

 • Raksanuoret goes Beachfutis Finnish Open

  KALAJOKI BEACHFUTIS FINNISH OPEN 30.07 – 01.08.2021! Kalajoen…

 • Maalareiden kesäpäivät Turussa

  Huomaa uusi ajankohta 14.–15.8.! Maalareiden ja lattianpäällystäjien perinteisiä…

Lisää uutisia Lisää tapahtumia

Koronavirus ja rakennusala

Olemme koonneet yhteen kysymyksiä ja vastauksia koronaepidemiaan liittyvistä asioista, jotka koskevat jäseniämme. Tietoa päivitetään jatkuvasti.

Lue lisää

Image
 • Liity Rakennusliittoon

  Olemme tukenasi koko työurasi ajan, opinnoista eläkkeeseen. Saat meiltä nopeasti apua ja neuvoja erilaisissa tilanteissa.

 • Palkat ja TES

  Neuvottelemme työnantajaliittojen kanssa työehtosopimukset, joissa määritellään mm. alan palkat, työajat, lomien pituudet ja arkipyhäkorvaukset.

 • Työnvälitys

  Jäsenemme voivat käyttää työnvälityspalveluamme. Välitämme työpaikkoja, koulutussopimuspaikkoja ja oppisopimuspaikkoja.

 • Urapalvelut

  Autamme, kun haluat kehittää osaamistasi, helpottaa työnhakuasi tai lisätä hyvinvointiasi. Tuemme työttömiä jäseniämme esimerkiksi koulutuksilla.

 • Koulutukset

  Koulutamme mm. luottamushenkilöitä, ammattiosastojen toimijoita ja vaikuttajia. Järjestämme myös verkkokoulutuksia.

 • Jäsenedut

  Jäsenenä saat rahanarvoisia etuja: esimerkiksi vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen sekä matkailuun ja majoittumiseen liittyviä etuja ja alennuksia.

Rakentaja-lehti

Rakentaja perkaa alan tärkeimmät ilmiöt ja kertoo kiinnostavimmat tarinat. Liiton jäsenlehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa, ja löydät näköislehdet myös verkosta.

Lue juttuja

Image

Vakuutuskassan jäsenyys maksaa itsensä takaisin

Vakuutuskassa on edullinen ja fiksu tapa huolehtia omasta terveydestäsi. Kassan jäsenenä saat joka toinen vuosi lääkärintarkastuksen ja laboratoriokokeet ja joka toinen vuosi hammaslääkärin palveluja 300 eurolla. Kassan vuosimaksu on 150 euroa vuodessa eli saat sen takaisin jo hammaslääkärin palveluissa.

Turvaa terveytesi! – Lisätietoa vakuutuskassasta

Vakuutuskassan jäsenyys maksaa itsensä takaisin -Artikkelikuva