Takaisin

Tuki- ja liikuntaelimistö kuntoon!

Maailmanlaajuinen Tule-toimintaviikko käynnistyy tänään. Toimintaviikon tarkoituksena on saada ihmiset ajattelemaan omaa tuki- ja liikuntaelinterveyttään sekä saada näkyviin tietoa tule-ongelmista ja -sairauksista.

Rakentajat kärsivät monenlaisista tuki- ja liikuntaelinten ongelmista. Raskas työ jättää jälkensä, ellei kroppaa huolla työn ohella. Lue artikkeli rakentajien krempoista ja ohjeista niiden huoltoon ja ehkäisyyn tästä linkistä.

Korona-pandemian aikana tule-ongelmien hoitoa ja kuntoutusta on saanut rajoitetusti tai niiden aloittamista on siirretty tuonnemmaksi. Nämä vaikuttavat tule-ongelmaisten arkeen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Järjestöt, kunnat ja erilaiset liikuntaa järjestävät yritykset ovat vieneet toimintoja verkkoon ja tuottaneet paljon jumppaohjeita, -videoita sekä useat potilasjärjestöt ovat aukaisseet omat verkossa toimivat vertaisryhmänsä kaikille avoimiksi keskusteluryhmiksi.

Meistä jokainen voi vaikuttaa itse toimintakyvyn ylläpitämiseen lisäämällä arkeensa liikuntaa, kotona tehtäviä jumppia ja huolehtimalla lihasvoiman kunnosta oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaisesti. Arjen askareet, ovat oivallista arkiliikuntaa.

Jumppaohjeita kootusti verkossa

Tuki- ja liikuntaelinliitto TULE ry on yhteistyöelin, joka luo edellytyksiä tule-terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi sekä tule-sairauksien ja niistä aiheutuvien ongelmien vähentämiseksi. TULE ry:n jäsenyhteisöinä on 17 valtakunnallista tuki- ja liikuntaelinterveyden organisaatiota. Jäsenet ovat kansalais-, potilas-, asiantuntija- ja ammattilaisjärjestöjä,  joissa on  noin 58 000 henkilöjäsentä tai toimijaa.