Takaisin

Kannattaa vastata, kun Tilastokeskus kysyy

Työelämä muuttuu, mutta miten: onko kiire lisääntynyt työssä? Miten esimiestyössä onnistutaan? Entä miten työn digitalisaatio näkyy työn arjessa?

Kaikkiin näihin kysymyksiin etsitään vastausta Tilastokeskuksen työolotutkimuksen avulla. Työolotutkimus kartoittaa suomalaisten palkansaajien työoloja Suomessa nyt jo kahdeksatta kertaa. Tutkimus seuraa, miltä suomalainen työelämä näyttää eri ammateissa ja eri aloilla työskentelevien silmin. Kyseessä on ainoa valtakunnallinen tutkimus, jonka avulla voidaan kuvata pitkän aikavälin muutoksia työoloissa.

Rakennusalalla työskentelevät ovat yksi suuri palkansaajien ryhmä. Mikäli saat puhelun Tilastokeskuksesta ja sinua pyydetään osallistumaan työolotutkimukseen, vastaathan myöntävästi. Tutkimus antaa työoloista luotettavan kokonaiskuvan vain, jos mahdollisimman erilaisia töitä tekevät palkansaajat vastaavat – myös rakennusalan työntekijöiden vastauksia tarvitaan. Osallistumalla voit vaikuttaa siihen, että työelämää koskevat päätökset perustuvat tutkittuun tietoon. Tietoja kerätään syksyn 2018 aikana.

Katso tästä suomenkielinen video:Työolotutkimus

Katso tästä video ruotsinkielisillä teksteillä: Arbetsmiljöundersökningen