Takaisin

Pirkanmaan malli ehdolla Työelämäpalkinnon saajaksi

Tämän vuoden työelämäpalkinnon saajaksi on nostettu Skanska Pirkanmaan 2+1 –malli. Siinä yhdistyvät onnistuneesti ammatillinen koulutus ja työssä oppiminen. Mallissa oppilas suorittaa kaikki teoreettiset opinnot kahden ensimmäisen vuoden aikana ja tulee työmaalle harjoitteluun ja kesätöihin. Kolmantena vuonna hän aloittaa oppisopimuskoulutuksen työmaalla. Näin varmistetaan, että opiskelija on sopiva koulutettavalle alalle ja työ kiinnostaa häntä.

-Olemme saaneet tunnustusta 2+1 mallin kehittämisestä.  Samalla kun nuoria saadaan työelämään nopeammin, voidaan pidentää vanhempien työntekijöiden työhistoriaa, sanoo Skanska Pirkanmaan pääluottamusmies Heikki Qvick.

-Tämä myös osoitus siitä, kuinka rakennusalla pystytään yhdessä viemään asioita eteenpäin. Käykää antamassa äänenne ja jakakaa myös kavereillenne, sanoo Heikki.

Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myöntävät palkinnon 9 työpaikalle.

 Katso tästä kaikki finalistit