Takaisin

Asfalttitöissä koetaan autoilijoiden raivo

Kesän tietyöt ovat jo kuumentaneet autoilijoita raivoon asti. Valitettavasti raivo kohdistuu työtään tekeviin asfalttityöntekijöihin, jotka tekevät kuumaa työtä usein vaarallisissakin oloissa.

Viime kesän nopeusmittaukset tietyömailla paljastivat tylysti, että autoilijat eivät juuri välitä liikenteen seassa työskentelevistä asfalttityöntekijöistä. Ylinopeudet olivat yleisiä ja läheltä piti -tilanteita oli päivittäin.

Viime päivinä autoilijoiden raivo on levinnyt työmailta myös sosiaaliseen mediaan. Eräät asfalttialan yrityksetkin ovat joutuneet puuttumaan tilanteeseen ja ohjeistamaan, miten raivoavia autoilijoita käsitellään.

Ylen internetsivuilla liikenteenohjaaja Asko Viinikainen kertoo, että autoilijoiden huono käytös on arkipäivää. -Haistellaan ja meinataan tulla väkisin ohi, ei noudateta pysähtymismerkkiä. Tässä pitäisi olla poliisin vaatteet päällä, että olisi tarpeeksi auktoriteettia.

Katso Ylen juttu tästä:

Yle ja asfalttityöt

Asfalttitöissä sattuu ”läheltä piti” -tilanteita turhan usein, kun autoilijat eivät malta hellittää kaasujalkaa vaikka alueella voi olla 30 km/h rajoitus. Tällä päällystyskaudella asfaltoidaan teitä arviolta 2000 kilometriä noin 300 pätkällä eri puolilla Suomea.

Asfalttityöntekijöiden mukaan meno menee kesä kesältä hurjemmaksi.

Myös poliisi myöntää, että viime kesänä tietyömailla tehdyt mittaustulokset ovat karua kerrottavaa suomalaisesta liikennekulttuurista. Alle 10 prosenttia autoilijoista noudattaa tietöiden kohdalla nopeusrajoituksia.