Takaisin

Joka neljäs rakentaja työttömänä

Rakentajien työttömyys nousi viime kuussa huippulukemiin, kun joka neljäs rakentaja (25,2 %) oli vailla työtä. Luku on 2,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Rakennusalan työttömyyskassan tilastojen mukaan pahiten työttömyys koettelee rakentajia Kainuussa, jossa työttömyysprosentiksi mitattiin 40,7. Sattumoisin tämä on täsmälleen sama prosentti kuin vuosi sitten.

Voimakkaimmin on vuoden aikana lisääntynyt Pohjanmaan työttömyys, jossa on nousua peräti 4,8 prosenttiyksikköä. Vielä viime vuonna Pohjanmaa alitti 22,3 prosentillaan maan keskimääräisen työttömyyden ( 22,8).Pienintä työttömyys on Uudellamaalla, jonka rakentajista sai maaliskuussa ansiosidonnaista 16,7 %. Työttömyys lisääntyi maaliskuussa prosenttiyksikön verran helmikuuhun verrattuna.

Pahiten työttömyys koetteli maaliskuussa asfalttialaa, jonka työntekijöistä oli työtä vailla 67,9 %. Sen sijaan putki- ja putkieristysalalla työskentelevistä sai ansiosidannaista vain 11,2 %.