Takaisin

SASK hakee nyt opintomatkalaisia Kolumbiaan

SASKin perinteinen opintomatka suuntautuu marraskuussa 2015 Kolumbiaan. Haku on avoinna SASKin nettisivuilla 29. maaliskuuta saakka. Joukkueeseen mahtuu 15 ammattiliittojen jäsentä. Matkaan lähteviä valitaan eri aloilta ja eri puolilta Suomea. Joukkoon mahtuu niin nuoria kuin varttuneitakin naisia ja miehiä. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja/tulkki.

Opintomatkalaiset viipyvät reissullaan noin kaksi viikkoa. Matkan alustava ajankohta on 21.11.–6.12.2015. Aika tarkentuu maaliskuun aikana lentovarausten vahvistuessa.

Näköala kolumbialaisten arkeen

Opintomatkan ohjelmaan kuuluu tapaamisia paikallisten ammattijärjestöjen kanssa, työpaikkavierailuja sekä käyntejä esimerkiksi sairaaloissa/ terveyskeskuksissa ja kouluissa. Pyrkimyksenä on tutustua mahdollisimman monipuolisesti kolumbialaisten arkeen, työelämään ja ammattiliittojen toimintamahdollisuuksiin sekä suomalaisten tukemaan hanketoimintaan Kolumbiassa. Juhlahetkille ja vapaamuotoiselle turismille varataan myös paikkansa.

Lopullinen matkaohjelma valmistuu alkusyksystä. Sitä ennen osallistujat pääsevät esittämään toivomuksia vierailukohteista ja ohjelman sisällöstä.  SASK järjestää matkalaisille syyskuussa viikonlopun mittaisen valmennuskurssin pääkaupunkiseudulla.

Opintomatkoja 1990-luvun alusta lähtien

Opintomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka, jonka ohjelman järjestävät SASKin paikalliset kumppanit. SASK on järjestänyt matkoja joka vuosi 1990-luvun alusta lähtien. Matkakohteina ovat olleet muun muassa Filippiinit, Mosambik, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Tansania, Namibia, Ghana, Uruguay, Brasilian Amazonas ja Nepal.

Tämän kertaisen matkan valmistelusta ja käytännön toteutuksesta Kolumbiassa vastaa SASKin pitkäaikainen yhteistyökumppani Escuela Nacional Sindical (ENS), joka on maan ay-liikettä lähellä oleva koulutus- ja tutkimusinstituutti. ENSin päämaja on Medellinissä, joka kuuluu pääkaupungin Bogotan ohella opintomatkan kohteisiin. Useilla suomalaisilla ammattijärjestöillä on yhteistyöhankkeita ENSin ja kolumbialaisten liittojen kanssa.

Hakeminen ja lisätiedot

Hae Kolumbian-matkalle tällä lomakkeella
https://my.surveypal.com/talkoomatka2015

Lisätietoja matkasta sekä edellisvuosien matkalaisten kokemuksia löytyy SASKin nettisivuilta osoitteesta www.sask.fi