Takaisin

Rakennusalalla parannusta kissan viiksikarvan verran

Rakennusalan tilanne näyttää parantuneen loppukesän ja alkusyksyn aikana kissan viiksikarvan verran.

Rakennusyritysten liikevaihto nimittäin kasvoi Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2014 elo-lokakuussa 1,5 prosenttia ja rakennusyritysten myynnin määrä 0,7 prosenttia vuodentakaisesta. Vuosi sitten vastaavaa kasvua ei ollut vaan liikevaihto junnasi edellisvuoden tasolla.

Yritysten liikevaihto kasvoi jokaisella rakentamisen toimialalla.

Talonrakentaminen kasvoi 2,0 prosenttia, erikoistunut rakennustoiminta 1,4 prosenttia ja maa- ja vesirakentaminen 0,4 prosenttia. Yritysten myynnin määrä kasvoi eniten talonrakentamisen toimialalla, 1,3 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä kasvoi 0,6 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä puolestaan väheni 0,3 prosenttia.