Takaisin

Talotekniikan keskituntiansion korotus 2,0%

Talotekniikka -alalla on sovittu keskituntiansion korotusprosentti seuraavalle lomanmääräytymisvuodelle.

Voimassa olevan työehtosopimuksen mukaisesti korotus on 1.4.2013 – 31.3.2014 tasan 2 prosenttia.

Työntekijän henkilökohtainen keskituntiansio saadaan siten, että lomanmääräytymisvuoden (1.4.2012 – 31.3.2013) aikana työntekijälle työssäoloajalta maksetut palkat jaetaan niitä vastaavien työtuntien lukumäärällä. Näin saatua vuosilomakeskituntiansiota korotetaan liittojen sopimalla korotusprosentilla (2,0%).

Henkilökohtainen keskituntiansio on voimassa koko seuraavan lomanmääräytymisvuoden 1.4.2013 – 31.3.2014.

Lomapalkat siis maksetaan korottamattomalla eli vuosilomakeskituntiansiolla.  Korotetulla eli henkilökohtaisella keskituntiansiolla maksetaan kaikki muut keskituntiansioon perustuvat palkat kuten arkipyhäkorvaus ja sairausajan palkka.