Takaisin

Rakennusala syöksyi suurtyöttömyyteen – työttömyyskassa on tehokas

Rakennusala syöksyi tammikuun aikana suurtyöttömyyteen. Tammikuun lopussa rakentajien työttömyys nousi valtakunnallisesti jo 18,5 prosenttiin, joka on 4,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin joulukuussa. Kuukaudessa työttömyyspäivärahaa saavien rakentajien määrä lisääntyi kassalla peräti 2812:lla.

  • Arviot siitä, että talvella työttömyys kipuaa yli 23 prosenttiin, alkavat vahvistua. Tämä on nyt kylmää kyytiä rakentajille, sillä uudisrakentaminen on syöksynyt kohtalokkaasti, sanoo Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Työttömyys nousi eniten tammikuussa Oulun ja Kainuun alueilla. Oulussa nousua kertyi 8,1prosenttiyksikköä. Nyt 21.9 % Oulun läänin rakentajista saa ansiosidonnaista päivärahaa. Kainuussa työttömyys pompahti 30,9 prosenttiin. Tässä on nousua joulukuuhun verrattuna 8,7 prosenttiyksikköä.

Prosentuaalisesti pienin nousu ja pienin työttömyys ovat edelleen Uudellamaalla, jossa työttömyys nousi 11,3 prosenttiin (+2.8 prosenttiyksikköä).

Työttömyyden kovasta kasvusta huolimatta Rakennusalan työttömyyskassa käsittelee edelleen kaikki hakemukset varsin nopeasti, muutamassa päivässä.  Hakemukset, joihin ei tarvinnut pyytää lisäselvityksiä, käsiteltiin 6,8 päivässä. Viimeisimmän tilaston mukaan Rakennusalan kassa oli viime vuonna suurten kassojen tehokkain. Kaikkien rakennusalan hakemusten keskimääräinen käsittelyaika oli 10 päivää.

Rakennusalan työttömyyskassa teki viime vuonna yli 60 000 työttömyysturvaan liittyvää päätöstä.