Luottamusmies

Kunnon korvaus ja turvallinen työympäristö

Rakennusliiton luottamushenkilöt valvovat työpaikoillaan, että työehtosopimuksia noudatetaan mm. maksamalla oikean suuruista palkkaa, huolehditaan työturvallisuudesta, sosiaalieduista ja vuosilomista.

Luottamusmiesvalinnat ja niistä ilmoittaminen

Kun luottamusmiesvalinnat on tehty, tulee valinnoista ilmoittaa Rakennusliittoon erillisellä lomakkeella:

Ilmoitus tyontekijöiden edustajavalinnoista (tulostus 3 kpl)
HUOM! Mikäli haluat täyttää lomakkeen ”ruudullaPyydettyä käyttäjää ei ole olemassa.: Vie hiiri linkin päälle ja tallenna tiedosto ensin hiiren ”kakkospainikkeenPyydettyä käyttäjää ei ole olemassa. kautta koneellesi. Sen jälkeen avaat tallentamasi tiedoston ja täytät kentät.

Lomakkeen saa myös paperisena liiton toimistoista. Paperilomake on painettu itsejäljentävälle paperille kolmiosaisena. Jokainen arkki on oman värisensä (valkoinen/punainen/keltainen).

Valintalomakkeesta toimitetaan

  • yksi kappale lähimpään Rakennusliiton aluetoimistoon
  • yksi kappale työnantajalle
  • yksi kappale yrityksen/työmaan ilmoitustaululle

Mikäli käytät kotisivuillamme olevaa lomaketta, tulosta lomake kolmena (3) kappaleena ja allekirjoita jokainen kappale erikseen.

HUOM!

Asianmukaisesti ilmoitetut luottamushenkilövalinnat kirjatuvat liiton jäsenrekisteriin. Kun tiedot jäsenrekisterissä ovat kunnossa, saa luottamusmies liitosta ajankohtaisia tiedotteita.

Rakennusliiton aluetoimistojen toimitsijat ovat yhteydessä vastavalittuihin uusiin luottamusmiehiin tiedon saatuaan. Uudet luottamusmiehet saavat henkilökohtaisen perehdytyksen tehtävien hoitamiseen.