Takaisin

Osallistu ammattiliittojen maailmanlaajuiseen solidaarisuuspäivään kuvallasi

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ETUC organisoi yhdessä ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUCin kanssa kansainvälisen solidaarisuuspäivän Ukrainan tilanteen vuoksi tiistaina 15.3.2022.

Voit osallistua ukrainalaisten tukemiseen näin:

  1. Kokoa esimerkiksi työmaalla yhteen joukko ihmisiä kuvaa varten. Halutessanne voitte käyttää kuvassa sinikeltaista tai muunlaista Ukrainaan viittaavaa rekvisiittaa. Jos teette kyltin, muistakaa käyttää riittävän paksua tussia, jotta teksti erottuu.
  2. Ota kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Lisää kuvaan tägäykset:
    Instagram: @sak_ffc ja @etucces
    Twitter: @duunarit ja @etuc_ces
    Facebook: @SAK – Suomen ammattiliitojen keskusjärjestö ja @etucces
    Lisää kuvaan aihetunnisteet: #StopTheWar, #TradeUnionsForPeace

Jos haluat, että kuva julkaistaan SAK:n kokoamassa yhteisessä kuvakollaasissa, toimita kuva myös sähköpostitse osoitteeseen netta.heikkinen@sak.fi. Liitä mukaan tiedot, mistä joukosta on kyse ja mistä päin maata olette. Esimerkiksi: ”Rakennusliike X:n väkeä työmaalla” tai ”Rakennusliiton ammattiosasto xxx:n hallitus, Porvoo”.

ITUC on myös käynnistänyt keräyksen, jolla tuetaan Ukrainan työntekijöitä ja heidän perheitään. Tuki välitetään perille ammattiliittojen kautta apua tarvitseville perheille. Toimintaohjeet ja lisätietoa verkkosivuilla.

Kiasman työmaan aidassa Helsingissä on Ukrainan lippu. Kuva: Pirita Järvinen