Takaisin

Rakentajat kokoontuvat runsain joukoin kesäpäiville Turkuun

Rakennusliiton kesäpäiville Turkuun 15.–17.6. odotetaan lähes 4000 vierasta. Koska ohjelma on valtaosaltaan avoin kaikelle kansalle, voi tapahtumaan osallistujien määrä parhaimmillaan moninkertaistua.
– Joka toinen vuosi järjestettävät rakentajien kesäpäivät ovat suosittu tapahtuma jäsenistön keskuudessa. Sen vuoksi uskallamme odottaa Turun kesäpäivistä erittäin suurta ja miellyttävää tapahtumaa, sanoo järjestöpäällikkö Jukka Asikainen Rakennusliitosta.

Turun ulkopuolelta on kesäpäiville saapumassa ja majoittumassa 2000-3000 rakentajaa.
– Sen lisäksi Turun ja sen lähialueilta tulee varmasti 1000-2000 päiväkävijää, ennustaa Asikainen.

Rakentajat ”kierrättävät” kesäpäiviä eri alueilla ja kaupungeissa.
– Turku on mainio paikka kesäpäivien järjestäjien näkökulmasta. Täällä on riittävästi majoitus- ja tapahtumatilaa, kertoo Asikainen.

Rakennusliitto on suunnitellut tapahtumaa yhteistyössä Turun kaupungin kanssa jo kaksi vuotta.
– Kun Rakennusliitto kilpailutti kolmea suomalaista kaupunkia, Turku tarjosi tapahtumaan kolmea kiinnostavaa korjausrakentamisen taloa: Turun linna, Forum Marinum ja Logomo, jotka saivat järjestäjät puolelleen. Turun linna on toiminut linnoituksena, vankilana ja myös varastona, kuten Forum Marinumin rakennuskin. Logomo on VRn entinen vaunukorjaamo, joka on nykyään huipputekniikalla varustettu tapahtumatalo, sanoo Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo.

Tapahtuma alkaa rakentajamotoristien osalta jo perjantaina 15. kesäkuuta. Reilut sata motoristia on ennakolta ilmoittautunut tapahtumaan.

Lauantaiaamuna Turun Linnan puistoon ja Merikeskus Forum Marinumin edustalle rakentuu tapahtuman toimintakeskus. Linnan esipihalla tehdään aikamatka keskiaikaisille markkinoille ja linnanpihan viihde on keskiaikateemaan sopivaa: keskiaikaisesta musiikista vastaa tyttöbändi Räikkä ja lisäksi nähdään mm. Rohan tallien turnajaisnäytös sekä WarusSeppäin Killan miekkailunäytös. Linnanpiha on avoin ja maksuton myös yleisölle.

Iltapäivällä tapahtumakeskus siirtyy Logomoon, jossa esiintyvät mm. Jannika B., Joonas Nordman ja sekä iltatanssien vetonaula Marita Taavitsainen. Koko kansalle avoimet juhlat jatkuvat Logomolla aina aamuyölle asti. Tilaisuus on pääsymaksuton ja Jannika B:n konsertin ajan myös ikärajaton.
– Ohjelmassa on kesäpäivien aikana paljon perheille suunnattuja tapahtumia ja tapaamisia. Sen lisäksi iltaa jatketaan aikuisemmissa merkeissä pitkälle sunnuntaiyöhön asti, kertoo Asikainen ja toivottaa myös turkulaiset tervetulleiksi Logomon iltatilaisuuteen.

Kuka saa kesäpäiväpassin ja miten?

  • Kesäpäiväpassina toimii oranssinväriset KOVA JUTTU-tuotteet rannelompakko/rannehikinauha.
  • Passeja on jaossa tapahtuman infopisteiltä jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen (puoliso/alaikäiset lapset ja lastenlapset).
  • Henkilö osoittaa jäsenyyden jäsenkorttia vilauttamalla.
  • Mikäli jäsenkortti ei ole mukana, infopisteen henkilökunta tarkistaa jäsenyyden kysymällä henkilötietoja ja tietoa ammattiosastosta, johon henkilö kuuluu.
  • Passeja on jaossa myös sunnuntaina Muumimaailman ja Superparkin portin edessä olevilla Infopisteillä.
  • Muumimaailmaan pääsy edellyttää myös sieltä passilla saatavaa  ranneketta.

 

Tapahtumapaikat

Lisätietoja Rakennusliiton kesäpäivistä

Mitä tehdä Turussa?