Takaisin

Päättäväinen ilmapiiri rakennusalan työmailla

Päättäväinen ja voimakas tahtotila vahvistuu työmailla työehtosopimusneuvottelujen junnatessa.

Tämä tuli selvästi ilmi perjantaina puolelta päivin pidetyissä putkiasentajien, maalareiden ja alakattoasentajien tiedotustilaisuuksissa Helsingissä ja Vantaalla.

-Heikennyksiä ei oteta vastaan. Nyt on hyvä mahdollisuus palkankorotuksille, kun rakentaminen on vireää, kuului viesti maalareiden ja alakattoasentajien tilaisuudessa.

Kaikkien kolmen alan työntekijät lopettivat pääkaupunkiseudulla työt perjantaina jo klo 11.00 kuullakseen viimeisimmät tiedot neuvotteluista. Rakennusalan neuvotteluissa ei ole viikon aikana saatu kovinkaan suurta edistystä työnantajien jyrkän asenteen takia.

Työantajat ajavat rakentajille kovia heikennyksiä, mm. edellisen kierroksen (kiky) työajan pidennystä. Rakennusliitto ei hyväksynyt sitä silloin eikä tietenkään hyväksy sitä nytkään.

Maalareiden tiedotustilaisuudessa Helsingissä korostettiin sitä, että järjestäytyneiden työntekijöiden lisäksi monet ns. villit työntekijät ovat hyvin työtaistelussa mukana.

Perjantain tiedotustilaisuudet ovat laajenemassa ensi viikolla, kun kirvesmiehet, rakennusmiehet ja torninosturinkuljettajat tulevat rintamaan mukaan. Torstaina 29.3. mukaan liittyvät Turun muurarit ja maalarit.

Rakennusalojen työehtosopimukset päättyivät helmikuun lopussa. Neuvotteluja on käyty viime viikot ilman tulosta ja alalla on voimassa ylityökielto.  

Rakennusalojen uusien sopimusten solmiminen tapahtuu todennäköisesti vasta pääsiäisen jälkeen. Esimerkiksi rakennustuoteteollisuuden seuraavat neuvottelut ovat vasta tiistaina 3.4.2018.

Katso tästä lista ensi viikon infotilaisuuksista: Infot