Takaisin

Vanhat asbestityöluvat voimassa vuoden loppuun asti

 

Ennen vuotta 2016 myönnetyt asbestipurkutyövaltuutukset ovat voimassa vuoden 2017 loppuun saakka. Tämän jälkeen tehtävä asbestipurkutyö edellyttää uutta asbestipurkutyölupaa.

Hakijalle, jolla on voimassa oleva valtuutus ja asbestipurkutyöhön liittyvä toiminta vakiintunut sekä tullut asianmukaisesti hoidetuksi, voidaan lupa myöntää toistaiseksi voimassa olevana. Muussa tapauksessa lupa myönnetään määräaikaisena 3 vuodeksi.

Asbestipurkutyöluvan hakemuslomake, hakuohjeet ja koulutusta antavat oppilaitokset löytyvät sivulta http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/luvat-ja-ilmoitukset/asbesti

Ammattitutkinnon suorittamisesta tulee ilmoittaa lupaviranomaiselle Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle, joka pitää rekisteriä asbestipurkutyön tekemiseen pätevistä henkilöistä.

 

Asbestipurkutyöhön pätevät henkilöt ja rekisteri

Asbestipurkutöitä saavat tehdä ja johtaa vain sellaiset työntekijät, jotka ovat saaneet hyväksytyn asbestipurkutyökoulutuksen ja rekisteröityneet.

Asbestipurkutyöntekijän ja asbestipurkutyönjohtajan pätevyysvaatimuksena on soveltuva ammattitutkinto tai sen osa.

Henkilö, joka on suorittanut ennen 1.1.2011 hyväksytyn koulutuksen asbestipurkutyöhön, on oikeutettu tekemään asbestipurkutyötä vuoden 2017 loppuun saakka.

Tämän jälkeen asbestipurkutöiden suorittaminen edellyttää, että henkilöllä on suoritettuna soveltuva ammattitutkinto tai sen osa.