Takaisin

Suomessa yhä 10 000 työtöntä rakentajaa

Suomessa oli maaliskuussa 10 000 työtöntä rakentajaa vaikka Uudenmaan ELY –keskus puhuu rakentajapulasta.

Rakennusalan työttömyyskassan viimeisimmän tilaston mukaan 18,8 % rakentajista käytti maaliskuussa ansiosidonnaista päivärahaa. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömyys oli kuitenkin laskenut 4,0 % eli kassassa oli 2026 työtöntä vähemmän.

Prosentuaalisesti eniten työttömiä oli edelleen Kainuussa, jossa 30,5 % rakentajista (513) sai ansiosidonnaista. Määrällisesti eniten työttömiä oli Itä-Suomessa, josta löytyi 1917 työtöntä (24,9 %) rakentajaa.

Paljon mainostetulla ”työvoimapulan” alueella Uudellamaalla oli 1335 työtöntä rakentajaa eli työttömyysprosentiksi saatiin 11,5. Ei siis vielä lähelläkään täystyöllisyyttä, saatikka sitten työvoimapulaa.

Maaliskuussa työttömiä oli noin 300 enemmän kuin helmikuussa.

Katso tästä kaikkien alueiden työttömät:

Työttömyystilastot