Takaisin

Talonrakennuksen liikevaihto kasvoi lähes 12%

Rakennusfirmojen liikevaihto kasvoi viime vuoden elo-lokakuussa 10,0 prosenttia ja myynnin määrä 7,5 prosenttia. Edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan edelleen kasvussa rakentamisen jokaisella toimialalla. Kasvu oli voimakkainta talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 11,7 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 elo-lokakuussa. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 9,2 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 8,1 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi elo-lokakuussa maa- ja vesirakentamisen toimialalla 8,8 prosenttia vuodentakaisesta. Talonrakentamisessa kasvua kertyi 8,7 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 6,3 prosenttia.