Takaisin

Työmaiden työntekijäluettelot edelleen puutteellisia

Helsingin rakennustyömaiden työntekijäluettelot ovat puutteelliset eikä parannusta näytä juuri tapahtuvan.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat ja Helsingin poliisi tekivät lokakuussa yhteistarkastuksia 38 rakennustyömaalle. Monilla työmailla työntekijäluettelot eivät olleet työturvallisuuslain mukaisia. Tunnistekorteissa puutteita oli vain vähän, poliisin tiedotteessa sanotaan. Useammalla kuin joka neljännellä työmaalla oli selviä puutteita työntekijäluetteloissa.
– Vuosi sitten vain joka kolmannella työmaalla luettelo oli lain edellyttämässä kunnossa. Poliisi käsittelee työntekijäluetteloiden puutteita epäiltynä työturvallisuusrikkomuksena, josta voi seurata sakkorangaistus, kertoo rikostarkastaja Sampsa Marttila Helsingin poliisista.

Viranomaiset aikovat jatkaa talvella tarkastuksia Etelä-Suomen rakennustyömailla.