Takaisin

Rakennushankkeiden aloitukset syöksyivät lähes 10 %

Rakennushankkeita aloitettiin huhti-kesäkuussa erittäin nihkeästi. Muutenkin alhaiset aloitusmäärät tippuivat viime vuotiseen verrattuna 9,8 %. Samalla koko rakennustuotannon arvo tipahti viisi prosenttia edellisvuodesta. Tulevaisuutta ennakoivien rakennuslupien määrät ovat nekin jyrkässä laskussa. Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2015 huhti-kesäkuussa yhteensä 8,1 miljoonalle kuutiometrille, joka on 28,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakennuksille myönnettiin rakennuslupia yhteensä 7 700 asunnolle, joka on 14,5 % vähemmän kuin edellisvuonna. Tilavuudella mitattuna asuinrakennuksille myönnettiin vuoden 2015 huhti-kesäkuussa rakennuslupia 24,6 % vähemmän kuin vuotta aiemmin, mutta asuinrakennusten aloitukset pysyivät edellisen vuoden tasolla. Samaan aikaan käynnissä olevan asuinrakentamisen määrä väheni 6,9 % vuodentakaisesta.