Takaisin

Palolan eläkepuheet ihmetyttävät rakentajia

Helsingissä koolla olleet ajoneuvonosturinkuljettajat ihmettelevät STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan ulostuloja eläkekysymyksessä. Palola ilmoitti torstaina, että STTK voisi hyväksyä eläkeiän nostamisen 63 vuodesta.

Ajoneuvonosturinkuljettajien mielestä on ihmeellistä, että keskeinen palkansaajajärjestö lähtee vetämään tällä tavalla mattoa neuvottelijoiden jalkojen alta.

Kuljettajien mielestä nykyinenkin 63 vuoden eläkeikä on useimmille rakentajille liian korkea ja ani harva jaksaa siihen asti. Siksi sitä ei tule missään tapauksessa nostaa. Sen lisäksi kuljettajien mielestä on ehdottomasti pidettävä kiinni työttömyysturvan lisäpäivistä eli eläkeputkesta.

-On epäreilua, että eliitti ei ole valmis luopumaan eduistaan. Sen sijaan meitä kyllä vaaditaan luopumaan jopa eläkkeistä, todettiin kokouksessa.