Takaisin

Rakennusalalla yhteinen työturvallisuusviikko

Rakennusalan yritykset järjestävät ensimmäistä kertaa yhdessä työturvallisuusviikon. Tänään alkaneen viikon aikana painotetaan erityisesti yritysjohdon ja johtavissa tehtävissä toimivien henkilöiden tärkeää roolia työtapaturmien ehkäisemisessä.

Torstaina pidetään koko alan yhteinen telineturvallisuuteen keskittyvä Telinetorstai, jossa myös Rakennusliitto on vahvasti mukana.

Työturvallisuusviikon aikana aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueiden rakennusalan tarkastajat suorittavat tehovalvontaa ennen kaikkea omakotitalotyömailla. Työsuojeluviranomaisten mukaan pientalotyömaat ovat edelleen vaarallisimpia rakennustyömaita. Työmailla laiminlyödään muita useammin työturvallisuusmääräyksiä. 2013 aikana omakotitalotyömailla sattuneissa tapaturmissa kuoli kolme työntekijää.

Idea samanaikaisesta työturvallisuusviikosta tuli Skanskalta, jolla työturvallisuuden teemaviikot ovat olleet osa turvallisuustyötä jo vuosia. Kymmenen vuoden panostus turvallisuuden parantamiseen on vähentänyt työtapaturmia ja ammattitauteja.

Skanska haluaa nyt sitouttaa myös yhteistyökumppaninsa työskentelemään nolla tapaturmaa -tavoitteen eteen. Konkreettisia keinoja tähän ovat työmailla järjestettävät turvallisuusriihet, verkkokouluopiskelu sekä aliurakoitsijoiden turvallisuustason arvioinnit.