Takaisin

Rakentajien työttömyys repesi rajusti

Rakentajien työttömyysluvut pomppasivat helmikuussa huippulukemiin, yli neljä prosenttia suuremmiksi kuin vuonna 2013. Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä 22,6 % sai ansiosidonnaista päivärahaa helmikuun aikana. Näin työttömyys kosketti lähes 13 000 rakentajaa.

Rakentajien työttömyys on kasvanut selvästi koko talven ajan vaikka Suomessa on ovat jopa erinomaiset olot rakentamiselle. On odotettavissa, että työttömyysluvut kasvavat vielä maaliskuussakin.

Työttömyys lisääntyi edellisvuoteen verrattuna kovimmin Kainuussa, jossa nousua oli peräti 13,9 % , kun 41,9 % rakentajista etsi työtä. Yli viiden prosentin kasvulukemiin päästiin myös Hämeessä (21,4 %), Itä-Suomessa (24,5%), Kymessä (22,4%), Turussa (19,9  % ) ja Lapissa (31,9 %).

Alimmat työttömyysluvut mitattiin Uudellamaalla (15,7 %), jossa kuitenkin on ollut viime vuoteen verrattuna erittäin suuri, 4,6 prosenttiyksikön nousu.

Katso tuoreimmat alue- ja alakohtaiset työttömyysluvut:

Rakennuskassan tilastot