Takaisin

Nuoret eivät kavahda pimeää työtä

Monet nuoret voivat kuvitella työskentelevänsä pimeäsi, käy ilmi tuoreesta selvityksestä. Sen mukaan 15-34-vuotiaista joka kolmas voisi harkita työtä, jonka palkka maksetaan pimeästi. Kyselyyn vastasi tuhat 15-64-vuotiasta suomalaista nettipaneelissa.

Asenteissa on eroja ikäryhmien välillä. Kyselytutkimuksen mukaan nuorten aikuisten asenne harmaata taloutta kohtaan on selvästi välinpitämättömämpi kuin vanhempien.

Selvitys on osa ”Harmaa talous – musta tulevaisuus” -tiedotuskampanjaa, joka kuuluu hallituksen harmaan talouden torjunnan toimintaohjelmaan.

Rakennusliitto on mukana tässä harmaan talouden vastaisessa tiedotuskampanjassa. Tiedotuskampanjassa painotetaan konkreettisia keinoja harmaan talouden torjumiseksi. Kyselyyn vastanneiden mukaan se on lisännyt tietoisuutta harmaasta taloudesta ja sen torjunnasta.