Takaisin

Rakennusala kasvaa ja työttömyys tippuu

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kesä-elokuussa 8,4 prosenttia ja myynnin määrä 6,1 prosenttia. Sama myönteinen vire näkyy myös rakennusalan työttömyysluvuissa, sillä työttömyyskassasta sai ansiosidonnaista päivärahaa vain 6183 jäsentä (11,2 %). Tässä on edellisvuoteen verrattuna vähennystä 1697 henkeä eli 2,6 prosenttiyksikköä.

Liikevaihto oli edelleen kasvussa rakentamisen jokaisella toimialalla. Kasvu oli voimakkainta talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 9,9 prosenttia enemmän kuin kesä-elokuussa vuotta aiemmin.

Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 8,6 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 4,5 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi kesä-elokuussa talonrakentamisessa 6,8 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisessa kasvua kertyi 6,7 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 5,5 prosenttia.

Rakennusalan työttömyys on nyt alimmillaan viiteen vuoteen. Jos rakentamistahti jatkuu yhä vilkkaana työllisyyden osalta saattaa olla edessä jopa paras vuosi sitten vuoden 2008.