Go back

POLIITILISE STREIGI 2.2.2018 kell 00:00-24:00

Reedel, 2.02.2018 kl 00.00 katkestavad ehitajad töö. Streik jätkub reedel kuni kl 24.00, s.t see kestab terve ööpäeva. Streik puudutab kõiki liidu valdkondi, v.a ehitussektori selliste tootmisprotsessidega tööstusharud, mille puhul eeldatakse tootmismahtude järk-järgulist vähendamist.

Kui midagi jääb ebaselgeks, võite küsida nõu oma töökoha usaldusisikult või helistada Ehitusliidu liikmenumbrile (020 690 232). Kõne maksab tavahinna.

See on ametiühingu välja kuulutatud poliitiline töösulg, milles osalemisest ei teki töötajatele seaduse järgi mingeid tagajärgi.

Samal päeval kl 11.00 algab Helsingi Senaatorintoril SAK korraldatud suur töötuskaitse kärbete vastu loodud meeleavaldus.

Streik?

Streik on normaalne lääne ühiskonna töövahend. Seda on kasutatud ja kasutatakse aktiivselt kõigis läänemaailma demokraatlikes ühiskondades. Soomes levitatakse veel tänapäevalgi eksitavat teavet selle kohta, nagu oleks streik kuidagi küsitav või isegi keelatud.

Soome kodanikel on õigus kaitsta oma õigusi, muu hulgas töösulu abil. Ametiühingu välja kuulutatud poliitilisel streigil võib osaleda iga ehitussektori töötaja, ilma et talle tekiks sellest mingeid tagajärgi. Liikmed ja ametiühingu teemades kogenumad töötajad võivad nõustada ebaselguse korral nooremaid või ametiühingutesse mittekuuluvaid töötajaid.

Miks streigitakse?

Samamoodi nagu paljud teised SAK liidud, streigib Ehitusliit aasta algusest kehtima hakanud töötuskaitse aktiivsusmudeli vastu. Ühtlasi nõuavad ehitajad aktiivsusmudeli ettevalmistuse teise etapi katkestamist.

Ajavahemik on valitud nii, et kõigil Rakennusliitto liikmetel oleks võimalik osaleda Helsingi Senaatintoril korraldataval suurel meeleavaldusel kell 11.00–13.00. Nõuame aktiivsusmudelist e. aktiivimallist loobumist.

Kõik, kellel soovi, võivad tulla Rakennusliitto Uusimaa piirkonnakontorisse (Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki, I korrus) kell 8:30–10:00 kohvile ja suupistele. Piirkonnakontorist läheme koos jalgsi Senaatintorile.